Tijdens de eerste ontmoeting houden we een gesprek om erachter te komen wat voor soort massage je wilt en waar en waarvoor je gemasseerd wilt worden. Houd er rekening mee dat een intakegesprek extra tijd buiten de eerste massagebehandeling om vraagt.

Bij Sana Tensio heb je de keuze uit verschillende massages en de duur van de behandeling. Zo kun je een massage van een half uur nemen maar ook van bijvoorbeeld anderhalf uur voor een full body massage. Voor Cranio Sacraal therapie wordt minimaal een uur, maximaal een anderhalf uur genomen vanwege de behandeling en een gesprekje wat daarop volgt.

Kijk hieronder wat de behandeling kan inhouden en welke klachten er zoal verholpen kunnen worden bij Sana Tensio. Klik hier als je benieuwd bent naar de prijzen.

 

Therapeutisch / Ontspanning

De populairste massages zijn de ontspanningsmassages. Heb je last van gespannen spieren, door bijv. verkeerde houdingen tijdens het werk? Voel je je gestrest, heb je geen fut of ben je vaak energieloos? Dan is deze ontspanningsmassage de juiste massage voor jou. Maar ook puur om te genieten en zelfs om klachten te voorkomen kan je bij mij terecht hiervoor.

Lees meer...

 

Triggerpoints

In het dagelijks leven krijgen we vaak door werk- en prestatiedruk en/of moeilijke levenssituaties last van stressgerelateerde lichamelijke klachten. We spannen ons onbewust teveel aan en overbelasten bepaalde spiergroepen waardoor daar knopen in ontstaan. Dat zijn die vervelende en gevoelige triggerpoints. Dit zijn zeer lokale verkrampingen in spieren waar, als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof, een overgevoelige plek ontstaat.

Lees meer...

 

Dry Needling

Dry Needling, een techniek afkomstig uit Canada, is een behandeltechniek dat wordt toegepast met acupunctuurnaalden. Echter is Dry Needling, behalve de naalden, niet te vergelijken met acupunctuur. Dry Needling wordt, zoals de naam al verteld, toegepast met droge naaldjes zonder vloeistof. Het is een veelal door fysiotherapeuten gebruikte techniek dat wordt gebruikt om triggerpoints in de spieren op te heffen zodat de spieren zich snel en langdurig kunnen ontspannen en daarmee de klachten kunnen verminderen.

Lees meer...

 

Bindweefsel

Bindweefsel (fascia) is een zacht klevend structuur dat in ons hele lichaam voorkomt. Het verbindt en ondersteunt organen, spieren, bloedvaten, zenuwen en gewrichten. Het beweegt met alles mee, zelfs met ademen. Door langdurig verkeerde houding, stress en zelfs leeftijd kan het bindweefsel gaan verstijven. Verstijfde bindweefsel zorgt voor weinig beweging, vastzitten en op den duur voor beknellingen van zenuwen.

Lees meer...

 

Hoofdpijn

Eén op de vijf Nederlanders heeft minstens één dag per week last van hoofdpijn. Hoofdpijn wordt gezien als iets wat gewoon bij het leven hoort en waardoor veel mensen het niet serieus nemen. Toch kan het erg vervelend zijn. Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht die veroorzaakt kan worden door vermoeidheid, een verkeerde houding, te hoge spierspanning (stress) of te weinig water drinken. Ook is het duidelijk dat de knopen in de spieren een rol spelen bij het ontstaan en in standhouden van de hoofdpijn.

Lees meer...

 

Rug, Nek en Schouder

Last van stijve spieren, nek- en schouderpijn? Dit kan veroorzaakt zijn door stress, spanning en onregelmatig leven. Maar ook door langdurig te zitten in dezelfde houding,[ps2id id=’onderrug’ target=”/] zoals bijv. achter de computer of in de auto, raken de rug- en nekspieren en de schoudergordel overbelast. Door deze doeltreffende massage wordt een betere doorbloeding, evenals een betere afvoer van afvalstoffen in het lichaam, bevordert. Eventueel in combinatie met een massage om hoofdpijn en/of lage rugpijn aan te pakken worden deze werkgerelateerde klachten goed verholpen.

 

Lage rugpijn

Vier op de vijf Nederlanders heeft weleens (ernstige) last van zijn/haar onderrug. Dit heet spit of lumbago. Bij lang staan of zitten, maar ook bewegen, kan het behoorlijk pijnlijk zijn. Lage rugpijn zorgt vaak voor een pijnlijk uitstralend gevoel in de bil of het been. Of lage rugpijn nou één keer is of regelmatig terugkomt, het is goed te verhelpen.

Lees meer...

 

Benen

We gebruiken onze benen dagelijks bij vrijwel alle handelingen. Denk hierbij aan lopen, zitten, springen en dansen. Je benen bevatten grote en sterke spieren die langdurig veel energie kunnen leveren. Je zou zelfs kunnen stellen dat je benen ervoor zorgen dat je energiek en in balans in je leven aanwezig kunt zijn. Het is daarom belangrijk dat je benen iedere keer opnieuw door diepe ontspanning weer verlevendigd worden. Ze moeten rust krijgen na een dag vol belasting om weer het lichaam vernieuwd en elastisch te kunnen dragen.

Lees meer...

 

Stoelmassage

Stoelmassage is een korte activerende en ontspannende massage ter voorkoming van werk- en stress gerelateerde klachten. Heb jij last van verkeerde werkhouding of stress? Dan is een stoelmassage een goede optie voor je. Hierbij ga ik de spieren, die daar het meest onder lijden losser maken, zoals je hoofd, nek, rug en schouders. Binnen 30 minuten voel je je weer fitter in een gezonder lichaam en kun je weer beter aan de slag met je werk.

Lees meer...

 

Cranio Sacraal therapie

Cranio Sacraal betekent dat de schedel (kruin) en het heiligbeen/stuitje (sacrum) samen een eenheid vormen met het bindweefsel (hersen- en ruggenmergvlies). Daarin bevindt zich hersenvloeistof en ruggenmergvloeistof die samen het cranio sacrale vocht vormen, en wat elk minuut een aantal keer stroomt van schedel naar heiligbeen en andersom. Dat wordt het cranio sacrale ritme genoemd.

Lees meer...